Vormingen

Opleidingsaanbod VTS

De Vlaamse Trainersschool organiseert jaarlijks meer dan 400 cursussen.

Meer info vind je op: www.bloso.be/VlaamseTrainersschool/Pages/Promotiefilm.aspx

Opleidingen sportdienst/sportraad

Ook dit jaar organiseert de Oudenburgse sportraad in samenwerking met Dynamo een interessante opleiding voor clubbestuurders met als thema: "The Winning Team: verhoog de draagkracht van je sportclub. Via welbevinden en enthousiasme je clubmedewerkers empoweren." Deze vindt plaats op maandag 22 februari 2016 om 19.30 uur.

Binnen je sportclub kunnen verplichtingen en regeltjes voor een grote werkdruk en planlast zorgen die de draagkracht van de medewerkers zwaar op de proef stellen. Een logische reactie is manieren zoeken om die belasting te verminderen of te spreiden over meer mensen. Niet evident. Maar er is nog een andere weg. Door doelbewust te werken aan het welbevinden en het enthousiasme van de medewerkers van je club, verhoog je fors hun draagkracht. Verrassend genoeg vraagt dit veel openheid en bereidheid tot zelfkritiek binnen de organisatie van je club. Want om je mensen te empoweren moet je tot meer bereid zijn dan een simpele jaarlijkse teambuildingsessie. Durf je de uitdaging aan?

Plaats: M. Gysselingzaal, Hoogstraat, Oudenburg
Maximum aantal deelnemers: 35
Deelnamegeld: gratis voor de Oudenburgse sportverenigingen en scholen

Inschrijven kan enkel via onderstaande link:

http://www.dynamoproject.be/bijscholing/the-winning-team-verhoog-de-draagkracht-van-je-sportclub-via-welbevinden-en-enthousias-8

Het inschrijvingsformulier verschijnt van zodra je geregistreerd of ingelogd bent.

Opmerking: ook dit jaar kunnen personen die deze opleiding volgen, punten verdienen bij het subsidiereglement. Voor actieve sportverenigingen onder het luik kwaliteit 5.b. "deelname aan vergaderingen/opleidingen”. Voor de dier- en volkssportenverenigingen en organiserende sportverenigingen, bij "de bonuspunten”. Voor de scholen via het "reglement voor de subsidiëring van plaatselijke onderwijsinstellingen in het kader van het sportbeleid”, bij punt 6: medewerking aan activiteiten van de sportraad.