Wekelijkse markt terug open onder voorwaarden

19 mei 2020
Na een verplichte sluiting van twee maanden zal er vanaf woensdag 20 mei 2020 opnieuw een wekelijkse woensdagnamiddagmarkt doorgaan op het Marktplein van Oudenburg. Onze marktkramers kijken alvast vol enthousiasme uit om hun klanten opnieuw te mogen verwelkomen. Om de veiligheid te garanderen werd een circulatieplan uitgewerkt. Tevens wordt er gevraagd aan alle bezoekers van de markt om de algemene hygiënevoorschriften te volgen en voldoende afstand te bewaren. Er wordt ook gevraagd om een mondmaskers te dragen tijdens het marktbezoek.

Het Oudenburgse stadsbestuur heeft afgelopen dagen samen met de marktleider een plan uitgewerkt om de markt in onze stad te heropstarten. In het plan wordt de ingang van de markt voorzien aan de Marktstraat. De markt verlaten kan via de Ettelgemsestraat of via een lus terug naar de Marktstraat. 

Aan de bezoekers vragen we voldoende afstand te bewaren. Daarom zullen per marktkraam stippen worden voorzien. Aan de in- en uitgangen voorzien we tevens infostanden waarbij handgel is voorzien en verduidelijking komt van de route. Tevens vragen we aan de bezoekers om net als de marktkramers een mondmasker te dragen. Met deze maatregelen zijn we er als stadsbestuur van overtuigd dat we onze markt opnieuw op een veilige manier kunnen doen plaatsvinden.

In dit circulatieplan werd reeds rekening gehouden met de eventuele opening van de horeca deze zomer.
Circulatieplan wekelijkse markt