Speel- en knutselpakketten voor kwetsbare gezinnen

19 mei 2020
Tijdens de Week van de Opvoeding, die loopt van 16 tot 23 mei 2020, ontvangen 50 Oudenburgse kinderen tussen 2,5 en 12 jaar een speel- en knutselpakket. Het pakket van het Huis van het Kind kan gezinnen inspireren en aanzetten om thuis, zowel binnen als buiten, zelf creatief aan de slag te gaan. 

Geen computer, geen internet, geen ruimte om te studeren, geldzorgen, heel veel stress, ... Uit onderzoek blijkt dat de situatie van kwetsbare kinderen en jongeren tijdens de lockdown schrijnend is. Daarom proberen we met deze gezamenlijke actie van het Huis van het Kind en De Katrol een beetje licht te brengen in deze moeilijke periode en deze kinderen een hart onder de riem te steken. We bezorgen hen deze week een speel- en knutselpakket met materiaal, knutselideetjes, opdrachten en kleurplaten. In elk pakket zit er onder andere een bundel met tips en spelletjes, kleurpotloden, waterverf, lijm, een knutselschaar, stoepkrijt, …

Door de coronacrisis kan de verveling bij kinderen snel toeslaan. Met de Zoo van Oudenburg, de paaszoektocht, ... zochten we op een creatieve manier om kinderen in onze stad toch een aangename tijd te geven. Met deze nieuwe actie willen we ons richten op kinderen uit kwetsbare gezinnen.

De verdeling van deze pakketten is een initiatief van het Huis van het Kind, steunpilaar voor opvoedingsondersteuning in Oudenburg samen met De Katrol, de dienst voor studie- en gezinsondersteuning aan huis en de jeugddienst. Zij verdelen de pakketten onder de kwetsbare gezinnen die gekend zijn via hun werking.

Ook in het relanceplan van de stad, dat tijdens de gemeenteraad van 13 mei 2020 werd voorgesteld, worden deze zomer activiteitenpakketten voor alle gezinnen voorzien. 

Voor meer informatie kan je terecht bij ons Huis van het Kind (T 059-56 84 29 | E huisvanhetkind@oudenburg.be). Vanaf woensdag 17 juni 2020 worden de wekelijkse zitdagen opnieuw opgestart. Je maakt hiervoor best een afspraak. Uiteraard is de coördinator steeds telefonisch en via e-mail bereikbaar.
 
Je kan het speel- en knutselpakket hieronder downloaden.


Download

Speel- en knutselpakket
2.284 KB - Downloads: 180 DELETE DETAILS