Oudenburg Helpt!

20 mrt 2020
  Facebook  Twitter  Email  Print
Stadsbestuur roept Oudenburgnaars op om solidair te zijn en lanceert ‘Oudenburg Helpt’
Vele mensen zijn momenteel geïsoleerd en hebben nood aan iemand die hen helpt met boodschappen, een fijne babbel, etc. Daarom gaat de stad de gratis samenwerking aan met vrijwilligersplatform Give a Day.
 
De vele terechte strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. De meest kwetsbare groepen zijn ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Door de maatregelen, zoals het bezoekverbod in woonzorgcentra en de vele gesloten voorzieningen, kunnen zij hulp goed gebruiken. Het Oudenburgse stadsbestuur roept haar inwoners op om solidair te zijn en te helpen waar mogelijk. Een boodschap doen, maaltijden rondbrengen, eens telefoneren met een oudere persoon die bijvoorbeeld alleen thuis zit, de hond uitlaten, …
 
Daarom lanceren we de website www.oudenburg.be/oudenburghelpt om de Oudenburgnaar bij te staan in deze coronacrisis. Dit als verlengstuk van het noodteam sociale hulpverlening die 7 dagen op 7 bereikbaar is van 9 tot 18 uur op het nummer 059-40 19 95.

Dankzij het centraal platform ‘Oudenburg Helpt’ kunnen we alle vragen en ideeën centraliseren en de vrijwillige hulp zo goed mogelijk organiseren. Via dit platform kunnen ook vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten in verbinding gebracht worden met de noden die er zijn. Iedereen die wil helpen, kan mailen naar socialehulplijn@oudenburg.be.
 
Het stadsbestuur dankt het team van Give a Day dat dit platform nu gratis ter beschikking stelt.