Opvoeden is geen (wed)strijd

15 mei 2020
Elk jaar van 16 mei tot 23 mei vindt de Week van de Opvoeding plaats. De campagne wil opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar maken. De Week van de Opvoeding benadrukt het belang van het netwerk, want opvoeden doe je samen.

Tijdens de Week van de Opvoeding worden normaal gezien door verschillende organisaties activiteiten georganiseerd die het thema ‘opvoeden’ in de kijker zetten. In deze ongewone tijden kunnen deze activiteiten helaas niet doorgaan. Het Huis van het Kind zet graag enkele alternatieven op een rijtje.

Aanbod

Volg je graag een lezing over diverse thema’s die bij opvoeding komen kijken? Dat kan ook online! Er worden in mei een aantal ‘webinars’ georganiseerd over verschillende thema’s.

  • Maandag 18 mei: Rust in je gezin – voor (groot)ouders met (klein)kinderen van 0 tot 12 jaar
  • Woensdag 20 mei: Op zoek naar evenwicht - voor (groot)ouders met (klein)kinderen van 0 tot 12 jaar
  • Maandag 25 mei: Opvoeden als je niet meer samen bent – voor (groot)ouders rond het thema scheiding
  • Woensdag 27 mei: Pubers en genotsmiddelen – voor (groot)ouders met (klein)kinderen van 12 tot 18 jaar
  • Donderdag 28 mei: Duidelijke communicatie: de brug tussen ouders en onderwijs – voor (groot)ouders met (klein)kinderen van 6 tot 18 jaar
 
Wat is een webinar?
Een webinar is een online lezing die je volgt vanuit je eigen huis. De spreker vertelt over een bepaald thema via camera. Een webinar volgen is eenvoudig. Je hebt een toestel nodig dat met internet verbonden is: laptop, smartphone, tablet. Als je je inschrijft voor de webinar, krijg je van de organisator een link die je moet aanklikken bij de start van de webinar. Meer info vind je hier.
 

Boekentips

‘Iedereen leest’ stelde een lijst samen met (voor)leestips rond het thema 'Opvoeden is geen (wed)strijd'. Je kan de lijst hieronder downloaden.
 

Wat is Huis van het Kind?

Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen alle organisaties die werken voor en met (groot)ouders, kinderen en jongeren in onze stad. Samen willen we het aanbod in kaart brengen en overzichtelijk en toegankelijk maken voor iedereen.

Heb je vragen over opvoeden of opgroeien? Heb je zelf bepaalde ideeën voor Huis van het Kind of wil je meer weten? Neem dan contact op met Huis van het Kind op het nummer 059-56 84 29 of via huisvanhetkind@oudenburg.be.


Download