Oproep: filter zoekt houtkachel

26 mei 2020
Elk jaar overlijden in ons land 9.000 mensen ten gevolge van slechte luchtkwaliteit. Grote boosdoener? Fijnstof. Maar liefst 41% van dat fijnstof is afkomstig van onze verwarmingsinstallaties, voornamelijk van kachels en haarden. Meer nog: iedereen binnen een straal van 200 meter van je woning ademt fijnstof in.

Een roetfilter biedt hiervoor een oplossing. 95% van de schadelijke stoffen kunnen weggefilterd worden, goed voor de gezondheid én het milieu! Het stadsbestuur wenst in kaart te brengen wie in Oudenburg over een houtkachel beschikt en wie een fijnstoffilter wenst te installeren. Op basis van deze gegevens kan een groepsaankoop georganiseerd worden waar veel huisgezinnen een voordeel uit kunnen halen.

Heb jij een houtkachel en wens je in de toekomst een milieuvriendelijke roetfilter te plaatsen? Vul dan onderstaand formulier in.


 
     
De stad Oudenburg is de verantwoordelijke voor de verwerking van de gegevens. Door het formulier in te vullen verwerken we de gegevens met jouw toestemming. Hierbij worden volgende gegevens verwerkt: Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Je hebt steeds het recht om de gegevens te laten wissen of verbeteren. Stuur hiervoor een mailtje naar milieu@oudenburg.be. Meer informatie over privacy, vind je op de privacyverklaring.