OCMW- en gemeenteraad in ipso facto: reserveer een plaatsje!

6 jun 2020
  Facebook  Twitter  Email  Print
De Oudenburgse raad voor maatschappelijk welzijn en gemeenteraad van dinsdag 16 juni 2020 zullen plaatsvinden in cultuurcomplex ipso facto. Om de social distancing te garanderen zijn er slechts 30 plaatsen beschikbaar voor pers en publiek. Vooraf reserveren is verplicht.
 
Door de coronacrisis werden de zittingen van woensdag 8 april 2020, die normaliter in lokaal dienstencentrum Biezenbilk zouden plaatsvinden, geschrapt. De vergaderingen van woensdag 13 mei 2020 verliepen via videoconferentie. Die bijeenkomsten waren niet toegankelijk voor het publiek, maar er werd wel een opname online beschikbaar gesteld. 
 
Op dinsdag 16 juni 2020 wordt er voor het eerst sinds de coronamaatregelen opnieuw fysiek vergaderd. Om de regels met betrekking tot social distancing tussen enerzijds de raadsleden en anderzijds de geïnteresseerden onderling te kunnen garanderen, wijken we uit naar een grotere zaal dan Biezenbilk, namelijk ipso facto. Maar ook daar is de capaciteit beperkt. Pers en publiek kunnen een plaatsje reserveren via secretariaat@oudenburg.be of op het nummer 059-56 84 20. Er worden 30 personen toegelaten. Aan de ingang zal ook handgel worden voorzien. De dagordes zijn hier te raadplegen.
 
Op de agenda staan de maatregelen die het stadsbestuur neemt in het kader van de coronacrisis en de voorstelling van ‘Zomer 2020’. Op het vlak van niet-corona-gerelateerde thema’s worden onder andere besproken: het reglement voor de toewijzing van seniorenwoningen; de gunningswijze en de gunningsvoorwaarden en goedkeuring van het bestek voor de projectontwikkeling met design and build van een sociaal huis; besluit tot aanwijzing van alternatieve en bijkomende locaties voor het voltrekken van huwelijken, en het voorzien van de mogelijkheid om huwelijk te voltrekken op zon- en feestdagen; bespreking en vaststelling van de visienota voor De Toekomst van Ettelgem; …”

De Oudenburgse raad voor maatschappelijk welzijn start om 19.30 uur, de gemeenteraad om 20 uur.