Bibliotheek opnieuw open vanaf 2 juni

29 mei 2020
Na 10 weken is het eindelijk zover: de bib gaat terug open! Boeken terugbrengen en ontlenen is opnieuw mogelijk vanaf 2 juni 2020, en dit tijdens de normale openingsuren, maar onder strikte voorwaarden! De afhaaldienst was een succes maar we zijn blij dat we iedereen opnieuw kunnen verwelkomen in de bibliotheek!

Vanaf 2 juni 2020 kunnen onze inwoners opnieuw terecht in de bibliotheek. Er moet wel rekening gehouden worden met enkele veiligheidsmaatregelen. Zo werd er een circulatieplan uitwerkt. Iedereen moet zich aanmelden in de M.  Gysselingzaal. Ook hier zijn er stippen voorzien om op een veilige afstand te wachten. Een bibmedewerker neemt de bezoekers mee naar binnen. Volg de pijlen en de instructies. Er worden maximaal 3 bezoekers tegelijkertijd binnen gelaten. De bib verlaten doe je via de normale uitgang. Per gezin wordt slechts 1 bezoeker toegelaten.

Breng bij voorkeur alle ontleende materialen in 1 keer samen binnen! De binnengebrachte materialen gaan ook een paar dagen in quarantaine. Wees gerust: de ontleningen zijn boetevrij tot eind juni 2020. Er kan ook opnieuw ontleend worden. Om veiligheidsredenen zijn kranten en tijdschriften niet raadpleegbaar en ook internetgebruik of catalogusconsultatie is niet mogelijk. 

Ook in de bibliotheek moeten de nodige richtlijnen gevolgd worden om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. We vragen dat iedereen een mondmasker draagt en de handen ontsmet aan de ingang van de bibliotheek. Houd 1,5 meter afstand van de andere bezoekers en het personeel. Houd het bezoek kort (max. 15 minuten) en raak niet meer materialen aan dan nodig. Wie zich ziek voelt, koorts heeft of hoest, blijft thuis!