Mulchmaaier en hakselaar

Een mooie en grote tuin betekent vaak veel grasmaaisel en ander tuinafval. Deze afvalstroom kan echter vermeden worden door het toepassen van natuurvriendelijke technieken. Hiervan zijn mulchen en hakselen uitstekende voorbeelden.

Mulchen betekent: de bodem bedekken met een laag organisch materiaal. In de natuur vind je namelijk zelden een onbedekte bodem. Denk maar aan de bladerlaag in een bos. Een bijzondere vorm van mulching, is het gebruik van een mulchmaaier. Deze grasmaaier versnippert onmiddellijk het gemaaide gras, zodat het tussen de grasplantjes op de bodem terecht komt. Zo vraagt het maaien minder werk en ben je verlost van het maaisel.

Een hakselaar kan worden ingezet om snoeihout of haagscheersel te versnipperen tot kleine stukjes. Deze houtsnippers kunnen gebruikt worden in de compostbak, tussen planten om onkruid te voorkomen of om paden aan te leggen.

Het stadsbestuur stimuleert de aankoop van een een mulchgrasmaaier en/of hakselmachine voor snoeihout door middel van een premie.

Bedrag van de subsidie

50% van de aankoopprijs met een maximum van 75,00 EUR per toestel.

Meer info

Wil je meer weten over deze premie, de voorwaarden, hoe en waar je de premie kan aanvragen?

Neem dan een kijkje hieronder