Huisvuil & PMD

Kostprijs?

Voor een rol grote huisvuilzakken (20 zakken) betaal je 28,00 EUR, voor kleine huisvuilzakken (20 zakken) 14,00 EUR. Een rol PMD-zakken (20 zakken) kost 2,50 EUR.

Gezinnen met drie (of meer) kinderen ten laste hebben jaarlijks recht op een gratis pak huisvuilzakken. Het afhalen moet gebeuren voor het einde van elk jaar. Er dient voor ontvangst te worden getekend.

Jaarlijks hebben Oudenburgse gezinnen met drie (of meer) kinderen ten laste op 1 januari, recht op gratis huisvuilzakken. Een kind met een blijvende invaliditeit of arbeidsongeschiktheid van ten minste 66% telt dubbel voor het bepalen van het aantal kinderen ten laste.

Jaarlijks kunnen incontinentiepatiënten, stomapatiënten en peritoneale nierdialysepatiënten die thuis (of in de thuisomgeving) verzorgd of behandeld worden, aanspraak maken op gratis huisvuilzakken.

Er kan gekozen worden tussen één rol grote of twee rollen kleine huisvuilzakken.

De gratis zakken voor de grote gezinnen kunnen zonder verdere formaliteiten afgehaald worden bij de dienst burgerzaken. Desgevallend dient wel een invaliditeitsattest of verklaring van arbeidsongeschiktheid te worden voorgelegd.

Voor de gratis zakken omwille van medische redenen is wel een voorafgaande aanvraag nodig. De medische toestand dient te worden bevestigd door een verklaring van een arts. Het aanvraagformulier is beschikbaar bij de dienst burgerzaken en bij de dienst milieu. Het kan ook worden gedownload vanop de stedelijke website. Na de behandeling van de aanvraag wordt een schriftelijke bevestiging gestuurd. Aan de hand hiervan kunnen de zakken worden afgehaald bij de dienst burgerzaken.

Er dient wel steeds voor ontvangst te worden afgetekend.

Waar te koop?

Huisvuilzakken en PMD-zakken zijn te koop op de dienst burgerzaken en op het recyclagepark tijdens de openingsuren.
Ook bij enkele lokale handelaren kan je terecht voor huisvuil- en/of PMD-zakken:

  • Dagbladhandel Suzette (Gistelsesteenweg 43 bus 1 - 8460 Westkerke)
  • Dagbladhandel De Kiosk (Ettelgemsestraat 17 - 8460 Oudenburg)
  • Bakkerij Geert (Brugsesteenweg 88 - 8460 Roksem)
  • Brandstoffen Watty (Brugsesteenweg 73 - 8460 Roksem)
  • Supermarkt Spegelaere (Weststraat 6 - 8460 Oudenburg)

Hoe aanvragen?

Voor het aanvragen van gratis huisvuilzakken wegens medische redenen dien je onderstaand formulier te gebruiken.
Aanvraagformulier voor gratis restafvalzakken wegens medische redenen Delete
Downloads: 0 Details

Retributiereglement inzake de verkoop van afvalzakken Delete
Downloads: 0 Details