Veelgestelde vragen

Voor de laatste stand van zaken op nationaal vlak kan je altijd terecht op de website www.info-coronavirus.be van de FOD Volksgezondheid. Daar vind je een pak informatie, inclusief een lijst met veelgestelde vragen, die doorlopend bijgewerkt wordt onder toezicht van een groep experten en virologen. 

Heb je na het doornemen van deze info nog steeds vragen, dan kan je FOD Volksgezondheid contacteren via: info-coronavirus@health.fgov.be.
Voor vragen over gezondheid en openbare orde: 0800 14 689
Voor vragen over economie: 0800 12 033
 
De provincie bundelde veelgestelde vragen op hun website. Hierin vind je ook informatie terug specifiek voor handelaars.

Stedelijke infonummers

Er werden twee infolijnen opgestart.
  • Voor algemene stedelijke info is dit 059-56 84 20. We hebben het dan over vragen voor bijvoorbeeld de dienst burgerzaken of omgeving. Dit nummer is elke weekdag bereikbaar van 8.30 tot 12 uur en van 14 tot 16.30 uur.
  • Voor vragen specifiek gericht op sociale hulp en/of zorg is dit 059-40 19 95. Hier kan je terecht met vragen over thuisleverdiensten, warme maaltijden, boodschappen (bvb. apotheek) of om even een babbeltje te kunnen slaan en het sociaal isolement te doorbreken. Op weekdagen (behalve op feestdagen) staan onze medewerkers steeds van 9 tot 18 uur voor je klaar. De Sociale Hulplijn is tijdens het weekend op zaterdagmorgen te bereiken van 9 tot 12 uur.