ma
8 - 12 uur
16 - 18 uur
di
8 - 12 uur
gesloten
wo
8 - 12 uur
16 - 17.30 uur
do
8 - 12 uur
gesloten
vr
8 - 12 uur
gesloten
za - zo
gesloten
gesloten
Klik hier voor een volledig overzicht.

Studie- en opvoedingsondersteuning De Katrol

Sinds september 2011 is het stadsbestuur van Oudenburg gestart met De Katrol. Dit is een integraal project, studie- en opvoedingsondersteuning aan huis, voor kinderen uit kansarme en allochtone gezinnen. Er wordt rekening gehouden met enkele kwetsbaarheidsindicatoren zoals financiƫle problemen, relationele moeilijkheden, schoolse achterstand, psychische en emotionele problemen, opvoedingsmoeilijkheden.

Wat doen we?

Op een speelse en creatieve manier helpen leraars, maatschappelijk assistenten en pedagogen in stage, bij jouw thuis, jouw kind bij zijn schoolwerk en dit over een periode van drie maanden tweemaal in de week gedurende één uur. De studenten komen nooit in de plaats van de ouders, de ouders blijven ten allen tijde de opdrachtgevers.

De Katrol richt zich tot kinderen uit het lager onderwijs en is volledig gratis.

Voor wie zijn we er?

Voor kinderen uit het lager onderwijs die moeite hebben met hun schoolwerk.

Voor ouders met vragen over de school of de opvoeding van hun kind(eren).

Hoe gaan we te werk?

Neem contact op rechtstreeks met de ankerfiguur van de Katrol Oudenburg of bespreek het via de school.

Deankerfiguur, Iris Herteleer, komt met jullie kennismaken en geeft uitleg over de werking van de Katrol. Jullie beslissen of jullie wensen mee te werken met en gebruik te maken van het project of niet. We luisteren naar jou, als belangrijkste opvoeder, en ook naar je kind.

De student komt 2 keer per week 1 uur langs om te helpen met het schoolwerk van jullie kind, dit voor een periode van 8 tot 12 weken. De ankerfiguur komt tijdens deze periode langs om te kijken hoe alles verloopt.

De Katrol werking is voor jullie volledig gratis!

Meer info kan je ook terugvinden op www.dekatrol.be.