maandag
gesloten
gesloten
dinsdag
gesloten
18 - 20 uur
woensdag
10 - 12 uur
14 - 18 uur
donderdag
10 - 12 uur
18 - 20 uur
vrijdag
gesloten
14 - 18 uur
zaterdag
10 - 12 uur
gesloten
Klik hier voor een volledig overzicht.

Online verlengen en reserveren

Vanaf heden kan je via het internet de catalogus van de bibliotheek raadplegen en je materialen verlengen en reserveren. Regelmatig krijgen we de vraag ‘waar vind ik dat?’, of ‘hoe doe ik dat?’. We leggen het graag nog even uit.


  1. Je gaat naar de online webcatalogus (WINOB) via oudenburg.bibliotheek.be.
  2. Wanneer je je aanmeldt via het ‘mannetje’ (icoon rechtsboven) en jouw gebruikersgegevens (dit is de barcode van je lenerskaart) ingeeft, kan je materiaal verlengen of reserveren.

Hoe verlengen?

Wanneer je op het ‘mannetje’ klikt, krijg je een nieuw venster waarop je jouw gebruikersgegevens kan invullen (zie onderstaande afbeelding).


  1. Je geeft het barcodenummer van je lenerskaart (bvb. 07458830)
  2. Je geboortedatum in
  3. Je klikt daarna op ‘aanmelden’.
  4. Daarna kies je voor ‘mijn uitleningen met verlengmogelijkheid’. Je kan één of meerdere materialen verlengen door deze te selecteren.
  5. Je bevestigt je keuze door nogmaals te klikken op ‘doe verlenging’.
Indien de verlenging gelukt is, verschijnt een nieuwe vervaldatum. De uitleentermijn wordt verlengd met 3 weken vanaf de dag dat je de verlenging doet. Je kan de werken maximum twee keer verlengen voor een periode van drie weken.

Opgelet! Je kan de boeken niet verlengen wanneer een werk door een andere lener gereserveerd is. In dit geval moet je met het werk terug naar de bibliotheek komen.

Hoe reserveren?

Je zoekt het werk op in de catalogus. Enkel uitgeleende werken kan je reserveren. Je klikt op de titel voor de volledige beschrijving en klikt daarna op ‘reserveer’. Dan krijg je eerst het scherm om je aan te melden (zie bovenstaande afbeelding). Vervolgens klik je op 'plaats reservatie'. De volgende boodschap verschijnt: ‘uw reservatie is geplaatst’.

Nog een tip!

Sla de website oudenburg.bibliotheek.be op bij je favorieten en verleng je werken regelmatig. Zo voorkom je nodeloze boetes!

Voor meer informatie of een demonstratie kan je natuurlijk ook in de bibliotheek terecht.