ma
8 - 12 uur
16 - 18 uur
di
8 - 12 uur
gesloten
wo
8 - 12 uur
16 - 17.30 uur
do
8 - 12 uur
gesloten
vr
8 - 12 uur
gesloten
za - zo
gesloten
gesloten
Klik hier voor een volledig overzicht.

Commerciële innovatie

Ook Handelaars zijn een drijvende kracht van een gemeente, de motor van de lokale economie. Maar een bloeiende handelszaak uitbouwen vraagt veel inzet en creativiteit. Om de handelaars hierin bij te staan, hebben het Ondernemerscentrum Kortrijk en het Innovatiecentrum West-Vlaanderen het project ‘Commerciële innovatie’ uitgewerkt.

In dit project wordt voorzien in een individuele, op maat gemaakte begeleiding, waarbij de handelaar een coach ter beschikking krijgt om samen te gaan zoeken naar innovatieve ideeën voor de toekomst van de handelszaak.

Concreet bestaat uit het traject uit 3 individuele momenten en een heuse creativiteitsoefening. Aan de hand van trends zoals beleveniseconomie, globalisering, vergrijzing, … worden nieuwe ideeën gegenereerd en verwerkt in een heus inspiratie-doeboek.

Meer dan 500 handelszaken in West-Vlaanderen konden reeds in dit project (in)stappen met heel uiteenlopende resultaten zoals de creatie van de doe-het-zelf garage, gerichtere mailings, het aanspreken van een nieuwe doelgroep, … .

Ook de stad Oudenburg is overtuigd van het succes van dit project en levert een gemeentelijke financiële tussenkomst om dit project te ondersteunen. In 2009 riep de stad de handelaars samen om aan het project deel te nemen. Tien enthousiaste handelszaken namen deel. Via het opvolgingstraject biedt de stad nu de mogelijkheid om verder innovatief aan de slag te gaan. Nieuwe handelszaken zijn nog steeds welkom!

In het project zitten ook een aantal netwerksessies, die iedereen vrijblijvend kan meevolgen. Neem een kijkje op de website www.commercieleinnovatie.be om de data van de eerstkomende sessie te weten te komen.

Info
Frederique Warnez
T 056-28 09 26
E
frederique.warnez@ocwest.be